درباره ZIL
چگونه میتوانم Zilliqa (ZIL) بخرم؟
خرید ZIL در صرافی فارسی سریع و ساده است. کافی است یک حساب کاربری بسازید، هویت خود را تأیید کنید، وجوه را واریز کنید و معاملات خود را آغاز کنید.
ارز دیجیتال Zilliqa (ZIL) چیست؟
Zilliqa یک بلاکچین عمومی است که برای ارائه بازده بالا طراحی شده و از قراردادهای هوشمند برای پشتیبانی از برنامههای غیرمتمرکز وب ۳ (dApps) استفاده میکند. این شبکه در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شد و از فناوری "شاردینگ" (Sharding) بهره میبرد تا مقیاسپذیری بلاکچین را افزایش دهد و از برنامههای غیرمتمرکز در حوزههای مختلفی مانند دیفای (DeFi)، NFTها، اقتصاد خالقان و موارد دیگر پشتیبانی کند.
تا ژانویه ۲۰۲۲، Zilliqa از نزدیک به ۲۰۰ پروژه dApp در اکوسیستم خود پشتیبانی میکرد. این پلتفرم میزبان انواع مختلف برنامههای غیرمتمرکز از جمله صرافیهای غیرمتمرکز (DEX)، کیف پولها، NFTها، وب ۳، بازیهای متاورسی، پرداختهای دیجیتال، ورزشهای الکترونیکی، اوراکلها و موارد دیگر است.
علاوه بر میزبانی dAppها برای استفاده تجاری، Zilliqa یک پلتفرم امن و قابل اعتماد برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز سازمانی ارائه میدهد. زیرساخت سریع و مقیاسپذیر این شبکه به کسبوکارها اجازه میدهد تا از فرصتهای هیجانانگیز فناوری بلاکچین بهرهمند شوند و نه تنها برنامههای سازمانی را پشتیبانی کنند، بلکه از توکنسازی داراییهای واقعی نیز پشتیبانی کنند.
ZIL توکن بومی شبکه Zilliqa است که کاربران از آن برای تعامل با قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز موجود در بلاکچین استفاده میکنند. این توکن همچنین چندین کاربرد دیگر دارد، از جمله به عنوان ارز درونبرنامهای، توکن حکومتی و میتواند برای بهبود مقاومت شبکه استیک شود.
آنچه در مورد ارز دیجیتال ZIL جالب است، این است که میتوان آن را استخراج کرد؛ زیرا بلاکچین Zilliqa از مکانیزم اجماع اثبات کار (Proof-of-Work) استفاده میکند.
Zilliqa چگونه کار میکند؟
استفاده Zilliqa از فناوری شاردینگ در شبکه خود، امکان تقسیم کل اکوسیستم به گروههای کوچکتر از نودها (یا شاردها) را فراهم میکند تا بتواند هزاران تراکنش در ثانیه را پردازش کند. این معماری شاردینگ مسئله مقیاسپذیری را با اجازه به نودها برای پردازش تراکنشها به صورت موازی حل میکند. این کار به بلاکچین کمک میکند تا با گسترش شبکه، به بازده بالاتری نسبت به رقبای خود دست یابد.
پروتکل نوآورانه Zilliqa از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) برای جلوگیری از حملات Sybil استفاده میکند که با تحمل خطای بیزانتین عملی (pBFT) ترکیب شده است. قابلیتهای شاردینگ PoW را برای بلاکچینی مانند Zilliqa بسیار کارآمدتر میکند و باعث میشود از بازده و نرخ تراکنش بالا و همچنین هزینههای عملیاتی کمتری نسبت به شبکههای PoW پیشرو مانند بیتکوین و اتریوم برخوردار شود.
پروتکل اجماع pBFT که برای تأمین امنیت بلاکچین Zilliqa استفاده میشود، منابع محاسباتی و انرژی کمتری را برای پردازش تراکنشها مصرف میکند. این بلاکچین همچنین از امضای چندگانه برای افزایش امنیت در اعتبارسنجی و ایجاد بلاکهای جدید استفاده میکند، به ویژه هنگامی که شبکه رشد میکند.
الگوریتم اجماع PoW همچنین به شبکه اجازه میدهد تا استخراج سازگار با محیط زیست ZIL را در بازههای کوتاه و سریع انجام دهد که نیاز به انرژی کمتری نسبت به بلاکچینهای PoW سنتی دارد. زیرساخت شبکه از ویژگیهای استخراج دوگانه نیز پشتیبانی میکند و به استخراجکنندگان این امکان را میدهد که به سرعت بین ZIL و توکنهای دیگر جابجا شوند و با همان تجهیزات پاداشهای بیشتری کسب کنند.
چه زمانی شبکه اصلی Zilliqa راهاندازی شد؟
راهاندازی بلاکچین Zilliqa در سهماهه دوم سال ۲۰۱۷ انجام شد و به دنبال آن در سهماهه بعدی نسخه فنی وایتپیپر آن منتشر شد. نسخه اول تستنت Zilliqa در سهماهه اول سال ۲۰۱۸ به صورت عمومی ارائه شد.
راهاندازی شبکه اصلی Zilliqa در سهماهه اول سال ۲۰۱۹ انجام شد و این شبکه در فصول بعدی چندین مرحله ارتقا را پشت سر گذاشت. در سهماهه چهارم سال ۲۰۱۹، کیف پول چندامضایی Zilliqa معرفی شد.
توکن ZIL که در ابتدا به عنوان یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم طراحی شده بود، در یک فرایند تعویض توکن به دارایی دیجیتال بومی شبکه Zilliqa تبدیل شد. این رویداد در سهماهه اول سال ۲۰۲۰، یک سال پس از راهاندازی شبکه اصلی بلاکچین انجام شد.
استیکینگ ZIL در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ فعال شد و ارتقاهای مداوم شبکه اصلی Zilliqa در طول سال ادامه داشت. اولین صرافی غیرمتمرکز Zilliqa به نام ZilSwap در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۰ راهاندازی شد.
در سال ۲۰۲۱، شبکه بیشتر توسعه یافت و پروژههای بیشتری در اکوسیستم آن توسعه داده شدند. در همین دوره، تمرکز بیشتری بر عملکردهای حاکمیتی انجام شد. یکی از توسعههای برجسته در این سال، راهاندازی ZilBridge برای پشتیبانی از انتقال توکنها بین Zilliqa و اتریوم بود.